Creativity + Innovation

Televisió de Catalunya posa en marxa el programa “MESTRES”

Què significa ser mestre?… I ser un bon mestre? El Departament de nous formats de la televisió català va decidir produir, fa un any, un programa sobre això: una docusoap experimental sobre un tema delicat i no només per afrontar els problemes sinó també donar algunes respostes.

I en aquest moment, l’ALT ha tingut la meravellosa oportunitat de col·laborar amb el desafiament. Va consistir en l’aplicació de la metodologia i-concepte en l’etapa de pre-producció (i la creació col·lectiva del producte). Tot l’equip de l’ALT ha treballat conjuntament amb una dotzena de ciutadans. Els convidem a “jugar i jugar” (com a part de la metodologia)… Mentrestant, diversos observadors qualificats els observava, per tal de recollir les idees relacionades amb l’objectiu principal (i confidencial) dels productors i el tipus desitjat de programa. El resultat va ser un informe de grans dimensions, amb més de 300 propostes immediatament aplicables i un estalvi de temps evident i mesurable. Era només el primer pas. Després d’això, el programa de televisió va créixer en mans dels responsables fins ara, quan s’ha enlairat amb alts índexs d’audiència (19,9% el primer capítol).

Web del programa