Creativity + Innovation

El llenguatge audiovisual a les escoles

ALT s’ha enfrontat a una manca existent dels nostres estudiants locals: reben tones de missatges audiovisuals, però ignoren com llegar-los correctament. La zona d’actuació va ser una població de més de 200.000 habitants, per tant, era gairebé impossible ensenyar de forma individual a cada estudiant. Finalment, la decisió va ser la de “ensenyar als professors”. Simplement, els professionals de l’ALT van exercir el paper des professors de l’ idioma audiovisual. Els van donar només una base, el necessari per sobreviure (i expressar-se) en un món mediàtic. I després, els mestres eren els que havien de fer front a la difícil missió: transferir aquests coneixements als estudiants. Però gràcies a aquests vint formadors “valents” més de 1.000 estudiants han participat en l’escriptura de guions, pre-producció de curtmetratges i, finalment, la presentació de pel•lícules sorprenents! Els meravellosos resultats van ser exposats durant dos festivals de cinema.

L’ALT ha aconseguit un dels més dignes i valuosos dels seus objectius: donar als joves una eina útil per entendre el món dels mitjans en què estan immersos.

>